Stageplekken Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt literaire projecten en evenementen voor een jonge doelgroep. De projecten richten zich enerzijds op de vrijetijdsmarkt, anderzijds op literatuureducatie en leesontwikkeling. Stagiairs werken zelfstandig als projectassistent mee aan een project; zij ontwikkelen een programmaonderdeel, doen een onderzoek of zorgen voor de redactie van promotiemateriaal, webteksten, een handboek of andere teksten.
Op dit moment zijn ze opzoek naar stagair(e)s voor het ‘Geen Daden maar Woorden’-festival,  een projectassistent educatie en een projectassistent  marketing en communicatie. Kijk op hun site voor de volledige vacatures! 

Stage/vrijwilligerswerk bij VoorleesExpress/Taal doet Meer

De VoorleesExpress zet zich in om de taalontwikkeling van kinderen in de stad Utrecht te stimuleren en het plezier met boeken bij het gezin binnen te brengen. Hiervoor hebben we de hulp van vrijwillige voorlezers en coördinatoren hard nodig! Ook zijn er mogelijkheden tot stageplekken bij ‘Taal doet Meer’. Kijk op hun site voor al het aanbod!

Kom in contact met internationale studenten!

BuddyGoDutch is een internationale studentenverenging met ieder jaar ongeveer 700 Nederlandse en internationale leden. Als Nederlandse student wordt je aan een internationale student gekoppeld, waardoor je elkaar buddy wordt. Als buddy laat je je internationale student ons mooie Utrecht zien, terwijl zelf meer leert over de taal en cultuur van de ander. Je bent vrij in hoe veel je je buddy ziet. BuddyGoDutch organiseert daarnaast activiteiten waar je samen met je buddy heen kunt. Klik hier om je aan te melden, bekijk de Facebookpagina, of mail voor meer informatie.

Spreken op de taalkundige conferentie van TWIST

Voor alle bachelor-, master- of PhD-studenten:
Wil jij jouw eigen paper-, project- of scriptieonderzoek over een taalgerelateerd onderwerp presenteren op een conferentie, met nog veel meer enthousiaste medestudenten uit Nederland en het buitenland? Dan is dit je kans! TWIST, de Leidse studievereniging voor Taalwetenschap, is op zoek naar studentsprekers voor de TWIST Student Conference for Linguistics op 21 en 22 april 2017. 28 februari is de deadline voor het inzenden van je abstract (max. 250 woorden, in het Engels). Voor meer informatie en aanmelding: http://conference.studieverenigingtwist.nl/. For English, read more.

Continue reading Spreken op de taalkundige conferentie van TWIST

Word studentlid in de Faculteitsraad!

De faculteitsraad Geesteswetenschappen is op zoek naar opvolging! Dit medezeggenschapsorgaan adviseert over de gang van zaken binnen de faculteit. Op 12 en 22 februari zijn er voorlichtingsbijeenkomsten voor geïnteresseerden. Meer informatie daarover vind je op de Facebookpagina van Faculteitsraad Geesteswetenschappen Universiteit Utrecht, meer informatie over de faculteitsraad vind je hier: http://faculteitsraad.wp.hum.uu.nl/over/. Klik verder voor meer informatie!

Continue reading Word studentlid in de Faculteitsraad!