• Dit event is voorbij.

Spraakwater 1: “Lidwoorden, Lid blijven”

23rd september 2015 @ 20:30 - 23:30

Illustratie door Argibald

“Aan zijn gasconeeren hoor ik wel, dat het spraakwater begind te opereeren” : In de 17e eeuw (Gew.Weeuw III,47)* wist men reeds al te goed dat drank tot een vlotte babbel kan leiden. Alcoholische drank werd schertsend “spraakwater” genoemd. Opdat bij alle Babelaars eens in de maand een zekere “lust tot spreken” wordt aangewakkerd, krijgt onze maandelijkse borrel dit jaar de benaming “Spraakwater”. Dit is het moment bij uitstek om onder het genot van jouw favoriete spraakwater -of dit nu bier, wijn, cola light, whiskey of appelsap is- bij te babbelen met je mede-Babelaars!

Deze eerste editie van Spraakwater heeft het thema “Lidwoorden, lid blijven”: verwelkom de nieuwe leden van SV Babel, vier je eigen lidmaatschap en haal je ledenpasje op! Stuur voor het verkrijgen van een ledenpasje een mailtje naar babel@let.uu.nl met je naam, studentnummer en een foto. De echte creatievelingen mogen zich uiteraard verkleden als hun lievelingslidwoord.

Nooit meer ontleden!

Let op: de borrels zijn in principe iedere derde woensdag van de maand in Café de Stadsgenoot. Deze keer is de borrel echter op de vierde woensdag van september.

* via www.etymologiebank.nl

Datum: