Opleidingscommissie

Om de kwaliteit van het studeren te waarborgen en het onderwijs in goede banen te leiden, zijn jullie, studenten hard nodig. Elke opleiding heeft een eigen opleidingscommissie (OC) waarin studenten en docenten vertegenwoordigd zijn. De opleidingscommissie van Taalwetenschap bestaat uit Frank Drijkoningen (voorzitter), Anne-France Pinget, Clarissa de Vries en Sanne Breedveld. Ook Gerrit Bloothooft woont als opleidingscoördinator de vergaderingen bij.

foto-clarissa Foto Sanne

De studentleden van de OC: Clarissa de Vries (links) en Sanne Breedveld (rechts)

De OC houdt zich onder andere bezig met de cursusevaluatie. Na elke cursus vul je een evaluatieformulier in over de cursus, die de OC vervolgens in vergaderingen bespreekt. Het doel hiervan is om de kwaliteit van de cursus nog beter te maken. De OC wil graag zowel de positieve als negatieve aspecten van de cursussen in kaart brengen. Daarom is het van essentieel belang dat jij als student, dit evaluatieformulier, dat je via de mail krijgt toegestuurd, invult.

Vul de evaluatie niet alleen in als je het een slechte cursus vond. Ook positieve of neutrale feedback is ontzettend van belang! Hoe meer studenten hun mening geven, hoe waardevoller de resultaten zijn en des te beter de OC de kwaliteit van de cursus – en dus van het onderwijs- in kaart kan brengen. Door de evaluaties zo goed mogelijk in te vullen, help je de studenten na jou aan nog beter onderwijs, zoals ouderejaars voor jullie hebben gedaan.

Voor klachten wat betreft de cursussen kun je bij de studentleden van jouw OC terecht. De OC denkt mee over onderwijsvernieuwingen en heeft contact met de onderwijsdirecteur en de faculteitsraad. Inbreng vanuit de achterban, de studenten dus, is altijd welkom!

Schroom dan ook niet om Clarissa of Sanne aan te spreken als je vragen of opmerkingen over cursussen hebt. Zij nemen dit commentaar altijd mee in de vergaderingen van de OC. Je kunt dit doen via een mailtje naar gw.octaalwetenschap@uu.nl of via facebook www.facebook.com/octaalwetenschap/.

In het thema van de week van de medezeggenschap hebben we met de studentleden van de OC een interview afgenomen. Dit interview kun je hier terugvinden.