svMT

Het samenwerkingsverband moderne talen is een corporatie van de afzonderlijke studieverenigingen van moderne talenstudies aan de universiteit Utrecht. Het SvMT is in het studiejaar 2009-2010 opgericht met als doel de studieverenigingen met elkaar in contact te brengen door het organiseren van zowel studiegerelateerde activiteiten als informele activiteiten zoals feesten of workshops. Ook staan de verenigingen met elkaar voor continuïteit en hebben we met z’n allen een sterkere positie in het bewaken van de onderwijskwaliteit. Ook kunnen we, door de gedeelde interesse in taal, veel van elkaar leren.

In het bestuur van het SvMT wordt elke studievereniging vertegenwoordigd door een bestuurslid of algemeen lid. Doordat we wekelijks bij elkaar komen weet iedere vereniging wat er speelt en kunnen we elkaar waar nodig direct te hulp schieten. Ook blijven we op de hoogte van ieders agenda, zodat activiteiten ook door leden van andere verenigingen bezocht kunnen worden. Daarnaast zijn voor een groot publiek vaak makkelijker interessante gasten te vinden voor lezingen of workshops. Kortom samen staan we sterker en komen we verder.

In het SvMT bestuur zijn de volgende studieverenigingen vertegenwoordigd:

–          Adelante (Spaanse taal & cultuur)
–          Aladdin (Islam & Arabisch)
–          Albion (Engelse taal & cultuur)
–          Asterix (Keltische taal & cultuur)
–          Aufschwung (Duitse taal & cultuur)
–          Babel (Taalwetenschap)
–          Cercle (Franse taal & cultuur)
–          Euphorion (Literatuurwetenschap)

De website van SvMT vind je hier. Als Babelaar ben je automatisch lid van het SvMT, je hoeft hier verder niets voor te doen, het is gratis en je profiteert wel van alle voordelen. Een actief lidmaatschap telt dus automatisch voor twee.