Over Babel

Studievereniging Babel is de studievereniging voor de bachelor, master en minor in taalwetenschap en de master meertaligheid en taalontwikkeling en de minor taalontwikkeling op de Universiteit Utrecht. Babel biedt verschillende studiegerelateerde of leuke activiteiten aan, zoals studiegroepen, filmavonden, uitjes naar de geitenboerderij, en natuurlijk de introductie's activiteiten voor eerstejaarsstudenten!

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat wij een study association (studievereniging), which is a bit different compared to a student association (studentenvereniging). Study associations are more closely connected to the university. The main differences are that we are bound to a specific study and, most importantly, we do not have any hazing (ontgroening) practices!

SV Babel is officieel opgericht op 14 januari 2004, uit de studieverenigingen voor Algemene Taalwetenschappen en Fonetiek. Babel is, natuurlijk, vernoemd naar het verhaal van de toren van Babel, hoewel sommige leden van mening zijn dat het een afkorting is voor ‘baken in het bestaan van een linguïst’.

nl_NLNederlands