Theatercollege Taalwetenschap

Taalwetenschap. Ja, het zal wel met taal te maken hebben. Maar wat doen die mensen eigenlijk? Hoeveel talen moeten ze leren? Ik bedoel, is daar een hele wetenschap voor nodig?

Ook jullie zullen vaak genoeg ervaren hebben dat buitenstaanders vaak geen beeld hebben van onze studie, en dat het ook vrij lastig is om zelf een goed beeld te schetsen. Daniel Aleksin (Liberal Arts&Sciences) heeft geprobeer dit probleem aan te pakken in zijn bachelor-eindproject:

“Door middel van theater ga ik taalwetenschappelijke artikelen presenteren in vorm van een college. Met andere woorden: in samenwerking met vier acteurs ga ik college geven over een aantal thema’s betreffende de taalwetenschap. In dit college wil ik me richten op het thema ‘taal en emotie’ en hoe deze twee met elkaar in verband staan. 

Het doel van dit project is om te onderzoeken of men via deze weg eerder geneigd zal zijn om in contact te komen met de discipline taalwetenschap. In feite gaat het simpelweg om de kennisoverdracht. Het moet mogelijk zijn om dezelfde kennis op een creatieve manier over te brengen, zodat iedereen van deze kennis kan profiteren.”

Iedereen is van harte welkom bij deze colleges: studenten, vrienden, ouders, opa’s en oma’s etc. Ben je enthousiast? Hieronder vind je de feiten op een rijtje:

Wat?                     Theatercollege Taalwetenschappen
Wanneer?          17 juni 20:00 – 21:45 (ROOD) & 18 juni  11:00 – 12:45 (WIT)
Waar?                  Marinus Ruppertgebouw, Zaal ROOD/WIT, Leuvenlaan 21, 3584 CE Utrecht
Waarom?            Taalwetenschap kan op een creatievere manier gepresenteerd worden en deze kennis zou voor meer mensen toegankelijk moeten zijn!