Babeltjeskrant oktober II

Hoi lieve Babelaars!

Het is natuurlijk even wennen nu we de warme zomerdagen moeten inruilen voor de mooie herfstdagen. Kom daarom snel je warmte zoeken bij Babel, met onder andere van maandag t/m donderdag Koffie en TheeLW, waar we je niet alleen warm houden in onze knusse kamer, maar ook met een divers aanbod warme dranken en koekjes!

---

Babelberichtjes

XI afscheidsparty: eXIt

Afscheid nemen is moeilijk, ook voor het oud bestuur van SV Babel. Ze hebben hun allerlaatste feestje mogen organiseren, om het nu echt goed af te leren. En wat voor een ook! Een gigantische fototaart, champagne en vele hapjes: dé ingrediënten voor het perfecte feestje, want een geslaagd feestje was het zeker!

Klik hier voor alle foto’s

---
lecie-28-sept

 

Lecie: VanDale – Veel Groets!

I have to admit, wat heb ik genoten van de lezing! Ton den Boon, de hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, heeft ons op een interactieve manier verteld over de invloed van het Engels op de Nederlandse grammatica en morfologie. Met behulp van veel voorbeelden zijn we weer op de hoogte gebracht van deze invloed en kunnen we voortaan alerter zijn op taalontwikkelingen!

---

Hou jezelf warm bij Koffie en TheeLW!

Wij staan iedere week klaar om jullie op te vangen tijdens de Koffie en TheeLW uren: maandag, dinsdag en donderdag van 11:00 tot 13:00 en woensdag van 15:00 tot 17:00. Buiten deze uren zijn jullie ook welkom op de kamer, je kan op de site kijken of hij op het moment geopend is, klik hier.

Wij vinden het super gezellig om jullie te ontvangen, dus kom langs!

---

Foto’s Introductieweek, Poolen, Eerstejaarsetentje & X-bar 1!

Het is misschien al even geleden, maar als je nog na wilt genieten van deze geweldige activiteiten staan de foto’s op de site! Bekijk alle foto’s snel!

Foto’s: Accie poolen

Foto’s: Introductieweek

Foto’s eerstejaarsetentje

Foto’s X-Bar 1

---

Eerstejaarsetentje

Een gigantische pannenkoek als avondeten, wat wil een Babelaar nog meer? Speciaal voor de eerstejaars organiseerde Babel een etentje in De Oude Muntkelder. De eerstejaars hadden net hun grammaticatoets achter de rug en kregen nu alle mogelijkheid om hun buikje rond te eten na het acen van deze toets. Het was erg gezellig en we hopen de eerstejaars nog vaak te zullen zien bij activiteiten! Klik hier voor de foto’s!

Na het etentje volgde de eerste Borrel van dit jaar: X-bar I! Voor de foto’s van de borrel: klik hier.

---

Oproep: Ouderejaars Breekweek

Voor alle ouderejaars die nog even terug in de tijd willen: jullie mogen mee op breekweek! Voor slechts 10 euro per nacht kan je die waanzinnige tijd herbeleven vanuit een ander perspectief en de nieuwe eerstejaars leren kennen! De breekweek is dit jaar van 7 tot en met 9 november. Als je mee wilt, mail dan naar introductie@svbabel.nl en op welke dagen je wilt blijven overnachten.

Tot snel!

Liefs,

De IntroCie

---

Wat is er allemaal te doen?

De kalender in het kort:

• 19 oktober om 15:00: LeCie Tentoonstelling Englishes (Lecie)

• 20 oktober om 17:30: Halloween Dinner Party (Accie)

• 21 oktober om 10:00: Babels Brunch: croissantjes

• 24 oktober om 17:00: Commissieavond

• 7 t/m 9 november: Breekweek

---

Vacatures

Sluit je aan bij de schrijfclub van svMT!

Houd je van schrijven? Dan is deze schrijfclub misschien wel iets voor jou! Door de studievereniging van literatuurwetenschap (Euphorion) wordt een schrijfclub georganiseerd voor alle svMT-verenigingen, dus ook voor Babel. Je zal feedback krijgen van een professional, en je krijgt de gelegenheid om je werk op een informele manier te delen. Dit is een leuke kans om bezig te zijn met schrijven, en ook nog eens in contact te komen met studiegenoten van taalwetenschap én svMT-lidverenigingen! Stuur een mailtje naar info@svbabel.nl als je interesse hebt!

---

Ontwikkel je schrijftalent bij ONGEkUNSTELD

Kunstplatform ONGEkUNSTELD is op zoek naar schrijvers! Het is een online en offline plek waar aan de hand van kunst wordt gereflecteerd op mens en samenleving.

Iedereen die nieuwsgierig is kan zich aansluiten bij de communiteit en zich ontpoppen tot een scherpe en kritische geest. Als schrijver bij ONGEkUNSTELD kan je – in ruil voor een artikel voor de website – boeken en perskaarten aanvragen voor concerten, musea, theatervoorstellingen, festivals en exposities

Meer lezen? Klik hier.

Als je enthousiast bent geworden worden kun je je via hun site opgeven: www.ongekunsteld.net/meedoen

---

Werkstudenten gezocht voor Open Dagen UU

Wil jij de Universiteit Utrecht helpen tijdens de Bachelor Open dagen op 18 en 19 november 2016? Als werkstudent ontvang je bezoekers, wijs je hen de weg of ondersteun je docenten in voorlichtingspraatjes. Je verdient €9,50 per uur en wordt uitbetaald via TopSelect Detacheringen. We zoeken nog studenten voor de opbouw op donderdag 17 november (15.00-18.00) en tijdens de Open Dagen op vrijdag 18 en zaterdag 19 november van 8.00-18.00uur. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar Nicole Tak (N.M.Tak@uu.nl) met daarin je naam, geboortedatum, telefoonnummer, opleiding en op welke dagen je kan werken (do,vr,za).

---

Veel Groets!

Nee, ik ben niet beïnvloed door het Engels met mijn afscheidsgroet, maar wel geïnspireerd door de lezing van van Dale! Nog een kleine mededeling over de nieuwsbrief: door technische problemen konden we de vorige helaas niet verzenden, we zijn hard aan het werk om dit op te lossen.

Liefs,

Jacqueline, secretaris

en_GBEnglish (UK)