Jacquelines tijd in Londen, Engeland

Ik wist al snel dat ik een half jaar naar het buitenland wilde tijdens mijn studie toen ik net begon met studeren. Na het hele proces van het kiezen van een locatie kwam ik uiteindelijk terecht bij Londen. Ik heb daar gestudeerd aan UCL, een universiteit die goed aangeschreven staat in wereldwijde rankings.

Al snel ben ik naar Londen vertrokken en brak de beste tijd van mijn studentenleven aan. Want zeg nou zelf, hoe vaak krijg je de kans om in een ander land te studeren voor een half jaar? Van het begin tot het einde was het een overweldigende ervaring die ik nooit zal vergeten. In het begin waren het vooral veel feestjes en nieuwe mensen leren kennen. Ik hopte van activiteit naar activiteit en van feestje naar feestje en iedere dag leerde ik weer nieuwe mensen kennen van over de hele wereld.

Na deze levensstijl uitgevoerd te hebben voor twee weken brak het studeren aan. Ik vond het een geweldige ervaring om aan een andere universiteit vakken te mogen volgen met andere docenten en medestudenten. Alhoewel de manier van lesgeven veel leek op die in Utrecht, heb ik er alsnog veel van geleerd en heeft het mij nieuwe perspectieven gegeven over wat ik wil in de nabije toekomst.

Door in het buitenland te studeren krijg je unieke kansen die je anders niet zou krijgen en het verandert wellicht je perspectief op zowel studiegerelateerde zaken als andere zaken. Ik heb bijvoorbeeld voor een paar maanden in het centrum van Londen mogen wonen en ik besef nu hoe uniek dat is en hoe gelukkig ik daarmee mag zijn, want zo’n kans krijg ik waarschijnlijk nooit meer.

De gedrevenheid van de studenten heeft mij geïnspireerd om zelf mijn drijfkracht te (her-)ontdekken en mij in te zetten voor mijn toekomstige masteropleiding. Verder heb ik nog steeds contact met sommige mensen die ik heb leren kennen, mensen van Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten. Dus ja, wat kan ik er nog meer over zeggen, alle clichés over in het buitenland studeren zijn (gelukkig) waar.