Commissies & Disputen

Commissies

Het Bestuur wordt ondersteund door verschillende commissies welke onder ander activiteiten, reizen of workshops organiseren, ons verenigingsblad schrijven, en nog veel meer!

Door lid te worden van een commissie krijg je de kans om actief te zijn binnen onze vereniging en een positieve invloed te hebben op je medestudenten. De meeste commissies besteden ongeveer een uur per week aan vergaderen om eventuele taken te bespreken. Dit is niet alleen heel leuk, maar ook zeer educatief en zal geweldig staan op je CV!

Onze huidige commissies zijn:

• AcCie (ActiviTee)
    • De Activiteitencommissie organiseert niet-academische activiteiten voor Babelleden. Vind jij het leuk om een filmavond te organiseren? Geiten aaien? Bowlen? Pub-crawl of -quiz? Dan is dit de commissie voor jou!
  • BabCie (BabelTee)
    • De Bab(b)elaarcommissie schrijft de nieuwsbrief die onze Babelleden informeert en vermaakt. Of je nu graag leden update over onze activiteiten, of graag iedereen de leukste taalweetjes vertelt, dit is een leuke manier om journalistieke ervaring op te doen!
  • Beeldcie (PRiTee)
    • De PR-commissie beheert Babel's sociale media-accounts. Hou je van grafisch design, creatief schrijven, promotie of marketing? Deze commissie is een mooie kans om nieuwe vaardigheden op te doen!
  • ReisCie (TravelTee)
    • De Reiscommissie organiseert (academische) reizen voor studentenbudgets! Heb jij altijd al naar de top van de hoogste berg van Barcelona willen klimmen en je Catalaanse collega-studenten taalwetenschap willen ontmoeten? Wil jij een wild varken aaien op de prachtige stranden van Curaçao en het Nationale Taalinstituut willen bezoeken? Bij de reiscommissie krijg je de kans om op betaalbare reizen te gaan en organiseren met je mede-Babelleden!
  • StarCie (StaTee)
    • De Studie- en Carrièrecommisie organiseert studiemomenten, examentrainingen en bezoekjes aan conventies en symposia voor Babelleden. Deze commissie is een echte match voor leden die graag hulp bieden bij het studeren of nieuwe carrièreperspectieven willen bieden aan je mede-Babelleden!

Daarnaast zijn er twee commissies met een speciale status binnen de vereniging:

• KasCo ((Financiële-)controlecommissie)
    • De KasCo is verantwoordelijk voor het controleren van de financiën van de vereniging. We zijn altijd op zoek naar leden die ons hierbij kunnen helpen! Ben jij al eens de penningmeester geweest voor een organisatie of sta jij bekend als de familie-accountant? Neem contact met ons op, dan plannen we een kort interview in om lid te worden van de KasCo!
  • RvA (Raad van Advies)
    • De RvA bestaat uit oud-bestuursleden die het huidige bestuur bijstaan en adviseren.

Disputen

Binnen Babel zijn er ook enkele disputen. Disputen zijn groepjes Babelleden die het leuk vinden om tijd met elkaar door te brengen met een gezamenlijke hobby of interesse. Zou jij het leuk vinden om lid te worden van een dispuut, heb jij een goed idee voor een gloednieuw dispuut of wil je graag een inactief dispuut herstellen tot diens glorietijden? Laat het ons weten!

Huidige disputen:

• Boekendispuut